Om Arlemark belysning

Från transparens till luminans


Företaget grundades 1960 av Erik Arlemark i Göteborg, då som grossist i glasbranschen, 
idag med armaturförsäljning och belysningskonsultation för den professionella marknaden.


AB  Arlemark är idag ett företag som erbjuder konsultation och säljer belysningsprodukter. Vi har några få egna produkter och är också  återförsäljare för italienska Puraluce som även tillverkar metalldetaljer åt bla. Gucci, Louis Vuitton och Prada. Puraluce har egenutveckling, tillverkning och ytbehandling i sin anläggning som ligger i  Scarperia, San Piero i Italien.  Dom erbjuder små, effektiva, snygga  armaturer i lägre effekter som passar utmärkt när man vill förstärka  arkitektoniska detaljer och ljussätta med stil och kvallite.

Vi säljer också armaturer från Lamptime som är ett av Turkiets största tillverkare av  LED belysning och har varit aktiva i branschen sedan 2004. Huvudfokus ligger på större kvantiteter för industri och allmänbelysning till bra priser med hög kvalitet och finish. Passar utmärkt till kontor, offentliga miljöer, industriell belysning och parkeringshus m.m

Vi har även ett samarbete och är återförsäljare för LEDLIFE som ligger i östra Ukraina. Dom tillverkar armaturer för bla. butiker, gata/stad och lantbruk. LEDLIFE erbjuder mycket hög kvallité till rätt priser. Deras spetskompetens finns inom jordbruk och butiksbelysning med armaturer där spektralfördelningen är anpassad för att lyfta fram vissa typer av produkter som ex. chark, fisk eller mejeri. LEDLIFE är  extremt duktiga på belysning för lantbruket och har ett egenutvecklat belysningssystem speciellt framtaget för fjäderfä. Med ljuset kan man påverka och optimera produktionen av agg, kött och avel.

Arlemark erbjuder också  belysningsplanering.  Detta innebär för dig som kund att du får en kostnadseffektiv belysningsanläggning som är energi- och miljömässigt riktig, utan att påverka synuppgiften negativt. En god ljusplanering sänker oftast energikostnader, förlänger livslängder på armaturer och ljuskällor, verkar för en god ljusmiljö, minskar Co2-utsläpp och ger ger så klart nöjdare användare.