Från transparens till luminans

Företaget grundades 1960 av Erik Arlemark i Göteborg, då som grossist i glasbranschen, idag med armaturförsäljning och belysnings-konsultation för den professionella marknaden.


AB  Arlemark är idag ett företag som erbjuder konsultation och säljer belysningsprodukter. Vi har några få egna produktserier  men är också  återförsäljare för italienska Puraluce. Dom erbjuder små, effektiva, snygga  armaturer i lägre effekter som passar utmärkt när man vill förstärka  arkitektoniska detaljer och ljussätta med stil och perfektion. .

Vi har också armaturer från Lamptime som är ett av Turkiets största tillverkare av  LED belysning och har varit aktiva i branschen sedan 2004. Huvudfokus ligger på större kvantiteter för industri och allmänbelysning till bra priser med hög kvalitet och finish.

Vi har även ett samarbete och är återförsäljare för LEDLIFE som ligger i östra Ukraina. Dom tillverkar armaturer för bla. butiker, gata/stad och lantbruk. LEDLIFE erbjuder mycket hög kvallité till bra pris. Deras spetskompetens finns inom jordbruk och butiksbelysning med armaturer där spektralfördelningen är  anpassad för att lyfta fram vissa typer av produkter som ex. chark, fisk eller mejeri. LEDLIFE är  extremt duktiga på belysning för lantbruk och har ett egenutvecklat belysningssystem speciellt framtaget för fjäderfä.

.

vi erbjuder också  belysningsplanering.  Detta innebär för dig som kund att du får en kostnadseffektiv belysningsanläggning som är energi- och miljömässigt riktig, utan att påverka synuppgiften negativt. En god ljusplanering sänker oftast energikostnader, förlänger livslängder på armaturer och ljuskällor, verkar för en god ljusmiljö, minskar Co2-utsläpp och ger ger så klart nöjdare användare.

                    

                                        
                                                           Erik Arlemark                    
                    Försäljare Bengt Larsson 60-tal                                   

                                   "Eken" Lennart Ekblad 69-70
                         
                          Tidig datorisering / Data General 3200MV